Ste že kdaj jedli aronijo? Verjetno da. Ker je zelo trpkega okusa, verjetno ni pustila dobrega prvega vtisa. Drugegaa pa žal tudi ne. Kupce aronija odvrača s svojim kiselkastim, trpkim okusom, vendar jo zaradi svoje zdravilnosti in temne, skoraj črne barve, nekateri imenujejo tudi črna čokolada.
Lastnosti aronije
Ena največjih prednosti aronije je dejstvo, da ne kopiči težkih kovin, kot so kositer, arzen, kadmij in svinec. Zaradi polifenolov, vitamina C, E in karotenoidov, ki jih vsebuje, ima visoke antioksidativne lastnosti. Prav tako je bogata s številnimi minerali, kot so jod, kobalt, baker, mangan ali molibden in vitamini: C, P, PP, E, B6, B1, B2. To je prava vitaminska bomba, ki se skriva v precej neopazni embalaži.
Šele pred kratkim je znano, da je črna aronija odličen način za zaščito pred rakom. Polifenoli, ki jih vsebuje, lahko preprečijo razvoj rakavih celic. Vredno ga je zaužiti, če se želimo izogniti boleznim srca in ožilja ali diabetesu, ki je ena najresnejših civilizacijskih bolezni našega časa. Pitje aronijinega soka lahko upočasni proces staranja, poveča odpornost telesa in bistveno izboljša videz naših las, kože in nohtov.
Uporaba
Črno čokolado najpogosteje najdemo v obliki soka, dodanega mineralni vodi ali čaju. Precej specifičnega in intenzivnega okusa je mogoče odpraviti z mešanjem tega sadja z drugimi, na primer z jabolkom ali breskvijo. Zanimiva ideja za okusen prigrizek je združevanje hrušk z aronijo. Tak duo dobro deluje v obliki marmelade ali marmelade. Poznavalci vas spodbujajo, da poskusite začimbno tinkturo iz oreščkov ali shranite v obliki suhega sadja.
Kljub velikemu številu nasadov, sadeži aronije še vedno ni zelo priljubljen. To je predvsem posledica pomanjkanja znanja o njegovih lastnostih, ki spodbujajo zdravje. Aronija je odlično zdravilo in orožje proti številnim boleznim. Njegov okus prestraši, a ko analiziramo njegove prednosti, ga boste želeli vključiti v svoj dnevni meni. Vedno je vredno iskati zdravilo v mamini shrambi, kot ga kupiti v lekarni.
Lastnosti aronije
Ena največjih prednosti aronije je dejstvo, da ne kopiči težkih kovin, kot so kositer, arzen, kadmij in svinec. Zaradi polifenolov, vitamina C, E in karotenoidov, ki jih vsebuje, ima visoke antioksidativne lastnosti. Prav tako je bogata s številnimi minerali, kot so jod, kobalt, baker, mangan ali molibden in vitamini: C, P, PP, E, B6, B1, B2. To je prava vitaminska bomba, ki se skriva v precej neopazni embalaži.
Šele pred kratkim je znano, da je črna aronija odličen način za zaščito pred rakom. Polifenoli, ki jih vsebuje, lahko preprečijo razvoj rakavih celic. Vredno ga je zaužiti, če se želimo izogniti boleznim srca in ožilja ali diabetesu, ki je ena najresnejših civilizacijskih bolezni našega časa. Pitje aronijinega soka lahko upočasni proces staranja, poveča odpornost telesa in bistveno izboljša videz naših las, kože in nohtov.
Uporaba
Črno čokolado najpogosteje najdemo v obliki soka, dodanega mineralni vodi ali čaju. Precej specifičnega in intenzivnega okusa je mogoče odpraviti z mešanjem tega sadja z drugimi, na primer z jabolkom ali breskvijo. Zanimiva ideja za okusen prigrizek je združevanje hrušk z aronijo. Tak duo dobro deluje v obliki marmelade ali marmelade. Poznavalci vas spodbujajo, da poskusite začimbno tinkturo iz oreščkov ali shranite v obliki suhega sadja.
Kljub velikemu številu nasadov, sadeži aronije še vedno ni zelo priljubljen. To je predvsem posledica pomanjkanja znanja o njegovih lastnostih, ki spodbujajo zdravje. Aronija je odlično zdravilo in orožje proti številnim boleznim. Njegov okus prestraši, a ko analiziramo njegove prednosti, ga boste želeli vključiti v svoj dnevni meni. Vedno je vredno iskati zdravilo v mamini shrambi, kot ga kupiti v lekarni.
Komentarji
Objavite komentar